Телефон: 8-800-350-22-65
WhatsApp: 8-800-350-22-65
Telegram: sibac
Прием заявок круглосуточно
График работы офиса: с 9.00 до 18.00 Нск (5.00 - 14.00 Мск)

Статья опубликована в рамках: Научного журнала «Студенческий» № 19(39)

Рубрика журнала: Информационные технологии

Скачать книгу(-и): скачать журнал часть 1, скачать журнал часть 2

Библиографическое описание:
Бондаренко М.В. ВСТАНОВЛЕННЯ НЕОБХІДНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ВЕБ-ПРОГРАМИ MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 16 ПРИ ВЖЕ ВСТАНОВЛЕНОМУ ВЕБ-СЕРВЕРІ IIS НА КОНТРОЛЕР ДОМЕНУ ACTIVE DIRECTORY // Студенческий: электрон. научн. журн. 2018. № 19(39). URL: https://sibac.info/journal/student/39/118636 (дата обращения: 19.04.2024).

ВСТАНОВЛЕННЯ НЕОБХІДНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ВЕБ-ПРОГРАМИ MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 16 ПРИ ВЖЕ ВСТАНОВЛЕНОМУ ВЕБ-СЕРВЕРІ IIS НА КОНТРОЛЕР ДОМЕНУ ACTIVE DIRECTORY

Бондаренко Мария Владимировна

студент, факультет радиофизики электроники и компьютерных систем, Киевский национальний университет имени Тараса Шевченко,

Украина, г. Киев

Програма SharePoint – це веб-програма, що широко використовується в сучасних підприємствах і установах усього світу. Якщо перекладати дослівно – це «точка спільного доступу». Назва говорить сама за себе - це дійсно "точка” надання ресурсів у спільний доступ [1]. Веб-програма SharePoint дозволяє програмістам створювати плагіни для зміни дефолтного представлення документів, які надаються у спільний доступ, на свій лад. Веб-програма SharePoint працює як компонент “IIS Web application”.

Для установки веб-програми потрібно pавантажити файл образу за посиланням обравши англійську мову: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=51493

Щоб встановити веб-програму SharePoint Server 2016 двічі клацніть на файл образу, для підключення його в якості диска в системі комп'ютера, перейдіть на підключений диск та запустіть файл splash.hta, щоб відкрити початкову сторінку  майстра встановлення SharePoint Server 2016 [2].

Клацніть по пункту “Install software prerequisites” - установка необхідного програмного забезпечення, щоб відкрити програму підготовки продуктів Microsoft для веб-програми SharePoint 2016 [3].

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, ЩО ЗАРАЗ ВСТАНОВИТИ ПРОДУКТ НЕ ВДАСТЬСЯ, ПРИ ЧОМУ ВАМ НАВІТЬ НЕ БУДЕ ВІДОБРАЖЕНО НА ЕКРАН ЖОДНЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЧИ ПОВІДОМЛЕННЯ.

Дотримуйтесь інструкцій програми та прийміть умови ліцензії при завантаженні.

Наприкінці починається “налаштування” компонента Web Server IIS. Яке може тривати до нескінченності.

 

Рисунок 1. Вікно нескінченного конфігурування компонента Web-Server (IIS)

 

Хоча, на перший погляд, може здатися, що конфігурація ось-ось завершиться – вона просто буде “висіти” в такому стані невизначений час. Навіть закрити вікно через кнопку “Cancel” не вийде. Закрийте завантаження через Диспетчер задач. Знайдіть задачу, що відповідає за встановлення даного ПЗ і припиніть її - пункт “End Task”.

Що ж відбувається насправді? У разі виникнення будь-якої помилки варто читати журнал (log-файл). Відкрийте файл журналу встановлення необхідних для SharePoint 2016 програм - Prerequisites. Файл знаходиться за такою адресою на жорсткому диску:

C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\2\prerequisiteinstaller.<ДАТА ЗАПИСУ ЖУРНАЛА> Уважно перегляньте вміст. Прокрутіть вниз до налаштування компонента IIS.

 

Рисунок 2. Журнал програми Prerequisiteinstaller

 

Зрозуміло, що є проблема. Програма намагається встановити веб-сервер заново. На підприємстві часто буває так, що певні продукти потрібно доставляти потім, а не встановлювати все одразу. Наприклад, компанія може не захотіти впроваджувати веб-програму SharePoint на початку кар’єри. Хоча б тому що, це не безкоштовно. Тому потрібно мати навички боротьби з подібними проблемами. Незважаючи на те, що компонент IIS уже у нас встановлений,  Prequinstaller.exe про це не знає [4]. Все через те, що коли ми додаємо роль веб-сервера, компонент .Net Framework 3.5 не є обов’язковим компонентом. А для даної задачі він необхідний і без нього заново встановити чи модифікувати компонент Web Server IIS неможливо. Додайте необхідні функції (англ. features) до компонента Web Server IIS.

 

1

Рисунок 3. Необхідні ролі для компонента IIS

 

Натисніть кнопку “Next” і дочекайтеся завантаження. Знову слід запустити програму prerequisites. Через  деякий час процес завершиться і вам буде запропоновано перезавантажити машину, з яким потрібно погоджуватись.

 

6

Рисунок 4. Завершення завантаження необхідних програми

 

Список літератури:

  1. Getting started [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Електронні дані. –  [Microsoft Docs, 2018]. – Режим доступа: https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/getting-started (дата звернення 18.04.2018). – Назва з екрана.
  2. Install SharePoint Server 2016 [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Електронні дані. –  [Microsoft Docs, 2016]. – Режим доступа: https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/install/install-for-sharepoint-server-2016 (дата звернення 10.03.2018). – Назва з екрана.
  3. Initial deployment administrative and service accounts in SharePoint Server [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Електронні дані. –  [Microsoft Docs, 2017]. – Режим доступа: https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/install/initial-deployment-administrative-and-service-accounts-in-sharepoint-server (дата звернення 09.02.2018). – Назва з екрана.
  4. Cannot install SharePoint 2016 on Server 2016 [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Електронні дані. –  [Microsoft Techcommunity, 2017]. – Режим доступа: https://techcommunity.microsoft.com/t5/SharePoint/Cannot-install-Sharepoint-2016-on-Server-2016/td-p/29890 (дата звернення 03.11.2017). – Назва з екрана.

Оставить комментарий

Форма обратной связи о взаимодействии с сайтом
CAPTCHA
Этот вопрос задается для того, чтобы выяснить, являетесь ли Вы человеком или представляете из себя автоматическую спам-рассылку.